Guide til at finde den perfekte glidecreme

Jo vådere, jo bedre: Dette er nøjagtig hvad du får ud af at involvere glidecreme i dit sexliv! Glidecreme hjælper nemlig med at reducere friktion og gør sex meget mere behageligt for dig og din partner. Så ligemeget hvad din årsag er til at bruge glidecreme, så er det en sjov måde at tage dit sexliv til et højere niveau. Smør op og kom i gang!

 

Sådan vælger du den glidecreme der passer bedst til dig (og din partner)

 

Der findes forskellige typer af glidecremer:

- vandbaserede

- silikonebaserede

- oliebaserede

 

De vandbaserede glidecremer kan bruges til alle aktiviteter i sengen, bl.a. dem der involverer silikonelegetøj. Vandbaserede glidecremer er yderligere sikre ved brug med kondom, både dem der er af latex og dem, der ikke er.

De silikonebaserede glidecremer er bedst til dig, som har en meget sensitivhud, da silikone er allergivenligt. Glidecremen vil føles som silke når du smører den på dig og holder længere end andre glidecremer. Man skal dog være opmærksom på, at silikonen i glidecremen kan forringe overfladen på silikonelegetøj, hvilket resulterer i et mindre sanitært legetøj, hvor bakterier kan vokse. Af denne grund er det også meget vigtigt, at man sørger for at bruge en vandbaseret glidecreme til sexlegetøj, hvis man bruger det med mere end én sexpartner. 

De silikonebaserede glidecremer er dog heldigvis sikre at bruge med kondomer.

De oliebaserede glidecremer er et godt match for dig, der ikke har lyst til afbryde samleje for at genpåføre glidecreme, og bare gerne vil holde dig i gang. Denne glidecreme holder nemlig bedre end de andre. Man kan yderligere anvende den hvis man vil overraske sin partner med en sexet massage.

Der er dog den ulempe, at den ikke kan bruges sammen med latexkondomer, da den øger chancerne for at få revet kondomet i stykker og risikoen for infektion. Olie kan desuden efterlade pletter på tøj og sengetøj, hvilket kan være enormt vanskeligt at fjerne.

 

...Hvordan bruger man så glidecreme?

Det er faktisk meget simpelt: der er ingen ”korrekt” måde at bruge glidecreme på. Man bestemmer helt selv, hvad man vil bruge det til, og hvor og hvornår man vil bruge det. Man kan bruge det til at onanere, når man bare gerne vil have lidt sjov alenetid med sig selv, eller bruge det sammen med sin partner, for at gøre det hele lidt mere ”glidende” ;-) 

 

Gode råd

Det er altid en god idé, at opvarme glidecremen i hænderne, så den ikke føles helt kold forneden, når man smører denne på. 

Når du går på udkig efter glidecreme, så vil du finde dem i massevis af smage og former. Selvom disse lyder sjove og spændende, så kan de indeholde ingredienser, som kan være farlige for din krop. Det er derfor vigtigt at sørge for, at produktet indeholder en pH-værdi på nogenlunde samme niveau som den i en vagina (denne ligger mellem 3,5 – 4,5).

Hvis din hud har en tendens til at blive let irriteret, så er der desuden et par ingredienser, som du helst vil undgå. Disse er bl.a. glycerin og petroleum.